Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 13 de novembre del 2015

Efecte glow(?) natural


Aquest dissabte vaig assistir a un curs de tècnica de processat amb PS organitzat per l'Agrupació Fotogràfica de Salt (són hiperactius, unsTDH, je, je,) impartit per l'especialista Oscar Simon el qual, ens va explicar amb una paciència infinita, tot el que li podem fer a un arxiu RAW per millorar-lo. Va ser molt interessant i realment si tens una mica de criteri, i domines la tècnica, una imatge la pots deixar "niquelada" com diuen els francesos. Tanmateix t'hi pots passar unes quantes hores potinejant-la. Penso que per la meva manera de ser, el pobre coneixement tècnic que tinc, continuaré fent les fotos en càmera i posteriorment les revelaré amb el lightrom. 
La foto que us presento la vaig fer l'endemà del curs a primera hora, m'ha fet gràcia penjar-la perquè com que la boira se'm va tirar diverses vegades a sobre fins acabar molls, equip i un servidor. El  resultat m'ha fet pensar en un efecte prefabricat. Hi ha un plugin que també te'l pots comprar i fer-ho a casa davant de l'ordinador. Jo hauré de continuar fent-ho al camp, crec que seguiré sent un analfabet pel processat am PS, amb això no vull que se'm mal interpreti. M'encanten els resultats que molts grans fotògrafs i especialistes en PS obtenen, d'aquí la meva admiració pel seu treball. Això si, crec que juguen en una altra categoria. 

14 comentaris:

  1. Jo vaig desinstalar el PS ja fa més d'1 any perquè no el feia servir. Ja tinc prou hores d'ordinador a la feina com per dedicar-ne més en el meu temps lliure. Prefereixo matinar, esperar el momento oportú, repetir localitzacions, respirar aire lliure. Aquesta és la meua opció. I per descomptat que respecto qualsevol altra :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'altre dia comentava a un company que poder a la jubilació (si hi arribo) serà el moment de trobar el temps per aprofitar i polir els raws del disc dur :-)

      Elimina
  2. Jo també utilitzo el Lightroom, tot i que fa temps havia fet algun curs de PS, fins i tot tinc vaig pendre apunts, però no és lo meu, jaja
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordi, hauràs de tornar a fer un curs, pensa que ara ja no cal agafar apunts, et pasen el vídeo de la clase! :-)

      Elimina
  3. Yo para revelar también uso Lightroom y para el posprocesado el PS6.
    Preciosa imagen Eduard la luna es un detalle que me encanta.
    Un abrazo amigo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La làstima de la luna pequeña, es que con el 17mm queda como una c.. de mosca y no luce como una querría. Gracias por la visita, Seva.

      Elimina
  4. Que chulada Eduard, la ambientación super guapa. Ya te dije que sabiendo fusionar las luminancias con PS ya tienes suficiente en el manejo de ese programa. Desde el punto de vista de la fotografia de paisaje, no hay nada que puedas hacer con PS que no sea posible realizarlo con LR, a parte de la fusión claro. Y si hay algo más es que ya estás probablemente entrando en el sobreprocesamiento. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jose, que la foto viene sin nada de fusión puro y duro revelado con lightroom. En el texto explico un poco mi desesperación por lo analfabeto que soy con el PS y tambien sea dicho de paso muy vago a la hora del manejo. He intentado hacer algún ejercicio y me encuentro con problemas de los más elementales, por ejemplo no poder exportar de lighroom a Ps el archivo como objeto inteligente!, y entro en la más absoluta desesperación. Je, je, je...., río por no llorar ;-)

      Elimina
  5. Ostres Eduard! La foto és super guapa aquesta boira baixa li dona un toque brutal!
    Pel tema del Ps és qüestió de pràctica, jo si que l'he de fer servir per la feina (soc impressor i dissenyador gràfic) i és una eina super potent per tot això, l'únic és que has d'actuar amb mesura pq és molt llaminer. Jo el faig servir per fer alguna capa de lluminància i acabar d'enfocar les fotos, però es poden obtenir resultas exel.lents sense variar la naturaleza de la foto i la seva escència.
    Bé que revelàvem abans en el quarto fosc amb màscares i liquids els qui habíem començat amb l'analògic… en fí ara entreríem en els debats típics de sempre, ja, ja, jaaa!
    Enhorabona per la foto que és molt guapa i pasciència amb el Ps que avui dia amb el Lr, és pot fer quasi de tot!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Francesc per la teva opinió conreada ;-) Lo meu és pura enveja de veure com hi ha gent que eleva una bona foto a la categoria d'excelsa amb l'ajut del PS. Suposo que el debat que hi ha en els foros (no hi vaig) des de fa molt de temps ha d'anar per un altre lloc. El que si he observat a la xarxa és que hi ha gent que fins i tot barregen fotos fetes en indrets diferents, per exemple un cel amb una aurora bestial o una nuvolada espectacular, amb un terra igual de bonic , per treure una cosa que no hi era en el moment de fer-la i no ho diuen. També penso que hi ha d'haver el perill de tornar-te mandrós i dir "ja m'està bé així i ja ho arreglaré a casa amb el PS". Com diuen alguns que tothom faci el que vulgui però que no enganyin. Una abraçada

      Elimina
    2. Tens tota la raó, i a més en coneixo alguns que és el seu "modus operandi", t'agafen un cel d'aquí un barco d'allà unes roques de més enllà i et fan un fotomuntatge espatarrant, i es queden tan amples tu!
      En fí, nosaltres a lo nostre i a disfrutar amb el que fem…
      gràcies i un saludo,

      Elimina
  6. Estupenda, el encuadre, los colores, el paisaje...
    un abrazo

    ResponElimina
  7. Una passada de foto.
    Aquest lloc és molt guapo i amb un potencial tan gran com la vergonya que em fa no haver-me acostat (encara). Què fas el pont del desembre? jajaja.
    Jo sóc més de PS, pero sense massa domini tècnic. Aixo que diu en Josefdez és totalment cert, pero per més que ho intento, no me'n surto (que bé aniria una masterclass o webinar, oi?) i amb Lr patino en les nocions bàsiques, que quan m'hi posi, segur que li trobo les bondats amagades.
    Tot i que m'agradaria escriure més sovint del que ho faig, quan tafanejo les fotos, veig que estàs en plena forma. Felicitats!

    ResponElimina