Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 4 d’agost del 2016

Pals




El seu nom té l¡origen en la paraula "Palus" que significa lloc pantanós, són  moltes les paraules  amb aquesta arrel com "palustre"  o "paludisme". Precisament el paludisme s'enduia moltes vides a la plana marjalenca del Baix Ter durant el segle XVIII i, era degut als mosquits que es desenvolupaven en el conreu de l'arròs. Aquest conreu va quasi desaparèixer però en les darreres dècades ha anat incrementant la seva superfície de mica en mica. A dia d'avui hi ha més de sis-centes hectàrees d'aquest conreu.  
Vista de Pals des de l'estany. Imatge feta amb el 70-200 mm, on el pp correspon al verd de l'arròs.



2 comentaris:

  1. Un indret molt maco els estanys de Pals, de camí a l'Empordà petit hi he parat infinitat de vegades a captar els diferents tons de color de l'arros, amb les lamines d'aigua, a la primavera postes de sol, aprendre a correr darrera les libel.lules per fer els primers macros. Curiosament m'hagrada molt la foto sense vistes, realment molt i molt fina.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Albert. La tercera la imatge potencia el que més admires, el conreu de l,arròs, aquest poder és el motiu ;-) Una abraçada Albert

      Elimina