Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 10 de gener del 2017

Universos paral·lels?


Les antigues cultures, com ara van ser els grecs, es passaven moltes hores mirant el cel nocturn, l'investigaven i feien volar la seva imaginació, donaven nom a les constel·lacions descrites segons les formes que hi veien (pràcticament totes 88 que hi ha conserven el nom d'origen grec) .
Al Cap de Creus hi tenim un petit univers geològic ple de morfologies suggerents, una de les formes més abundant és la de drac però, el límit el posarà la nostra imaginació. En el seu centre tenim el Pla de Tudela, és aquí on s'hi concentra el major nombre de bèsties fantàstiques que han estat i són font d'inspiració d'artistes locals, tal i com va passar amb en Salvador Dalí.
Avui en dia molts de nosaltres tenim la ment segrestada per l'univers que ens ofereix internet i les infinites possibilitats que té el poder navegar en aquest ciberespai, ho podem fer en tot moment i qualsevol lloc que ens trobem. Tanmateix pot arribar al punt d'encegar-nos a les realitats que ens envolten i això no pot ser bo.
La d'avui és una foto denúncia d'aquest fet. El company Ricard observa el seu mòbil a cavall d'una bèstia fantàstica, un conill pegmatític! Es troba sota un mantell d'estels hivernals, en aquest mantell hi destaquen dues traces continues deixades pel pas d'uns satel·lits artificials..., molt possiblement de comunicacions. En aquesta instantànea veiem unes roques originades fa molts milions d'anys a quilòmetres de fondària i cobertes per un paisatge estelar travessat per enginys humans.
Les grans corporacions han dominat les diferents societats des de fa segles, ja siguin "corporacions" religioses, ja siguin polítiques o, ara en ple antropocè, les econòmiques. Estem preparats per fer un ús de les noves tecnologies sense acabar sent uns esclaus? Caldrà una contrarevolució tecnològica? el que si cal és començar a educar a les noves generacions en el seu ús "correcte". No us sembla?

4 comentaris:

  1. M'agrada molt la teva reflexió d'avui, i una foto molt amb molts de missatges amagats (almenys des del meu punt de vista). I els mateixos satèl·lits que ens distreuen de veure els cels estrellats, són els mateixos que ens permeten gaudir del teu blog. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El tema el voliem tocar amb una foto d,un altre indret, va ser en Ricard que era bo d,aprofitar aquella nit per fer.ho. Moltes gràcies, Miquel

      Elimina
  2. Les noves tecologies han vingut per quedar-se, és inevitable. Cal fer un bon ús i ensenyar al jovent a fer-les servir de manera adequada. Els temps canvien, és inevitable. Només cal pensar quan va apareixer a les llars la TV als anys 60. Mig segle després no ha hagut cap cataclisme i la vida continua.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara tot dependrà de qui les controli, les tv han acabat a mans dels poderosos i mira quin panorama tenim, diguem que és millorable :-) Una abraçada, Pepet

      Elimina