Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 22 de maig del 2017

Els més grans depredadors


En aquesta imatge vaig tenir la gran sort d'agafar als que considero els dos més grans depredadors entre els més petits, una libèl·lula i una aranya. Els odonats en el seu estadi larvari que és aquàtic, ja són uns bons depredadors, més d'un cop m'he trobat larves d'odonats que havien caçat petits peixos i que se'ls cruspien, un insecte caçant vertebrats! Us els imagineu si fossin gegantins? Els dissanyadors de monstres de Hollybood si que ho fan.
I que puc dir dels aràcnids? en una entrada futura us explico una mica de que són capaços aquests caçadors de vuit potes, tant sols dir que si peséssim les seves víctimes al llarg de l'any en un prat d'una hectàrea i en condicions òptimes, sabeu de quan estaríem parlant?.... doncs les estimacions fetes diuen que tones!

4 comentaris:

  1. I com fas per a que el s odonats s'estén quiets?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Matinant! al matí amb la temperatura baixa és el millor moment per fotografiar insectes, també cal anar fent una aproximació "reptiliana", cuidant molt de no fer moviments ràpids. Treballo a pols, sense trípode , ni flash, el que diriem un equip ultra-lleuger ;-)

      Elimina
  2. Me fascinan estos pequeños "reactores", algunas especies son capaces de volar hasta siete mil km. sobre tierras y océanos. Por aquí ya se dejan ver unas pocas, pero será en verano cuando sean más visibles y haya más. Muchas mueren en la carretera, como tantos y tantos animales, una pena, la verdad.
    Preciosa tu libélula, no dudo de la paciencia que hay que tener para lograr una toma.
    Gracias y un abrazo, Eduard

    montserrat

    ResponElimina
    Respostes
    1. La verdad que por las mañanas se dejan aproximar mucho, el rocío y la temperaturas bajas las mantiene muy quietas, éste sábado pasado se dejaban acariciar. un abrazo

      Elimina