Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 9 de gener del 2018

Siurana


Siurana és un llogaret amb una llarga història que s'origina fa uns dos mil anys aban de Crist, va ser també la darrera plaça sarraïna del Principat i, mes tard, passà a tenir un ús de presó per a la noblesa catalana. Actualment és visitat per milers de turistes cada any i, ha estat l'escalada l'activitat esportiva que li ha donat un ressò a nivell mundial.  
La importància rau en la seva ubicació, a una alçada de més de set-cents metres sobre el nivell de la mar i protegit per unes altes cingleres, ha estat un llogarret inexpugnable històricament, actualment si pot accedir amb vehicle gràcies a l'accés per una costeruda i revirada carretera que mena des de  Cornudella de Montsant fins la mateixa muralla del castell. Els que conquereixen les seves parets naturals a diari són els atrevits escaladors que vinguts de tot el món, s'enfilen pels centenars de vies obertes sobre la roca, les quals, tenen uns nivells de dificultat tècnica molt elevada, de fet hi ha vies de nivell 9b i, que han convertit a Siurana en un dels llocs de peregrinatge de fama mundial. 
També ho hauria de ser per la fotografia, la que avui us presento no mata, segur que pot tenir moltes situacions de llum, cels i estat del pantà millors que la que vaig viure però, que com es pot veure té un gran potencial.

4 comentaris:

  1. Com canvien els llocs al llarg dels segles... igual que moltes zones de plana deltaica, que fa pocs segles eren zones insalubres i de pirates, i ara a l'estiu estan ben plenes.

    Siurana és un dels llocs que tinc pendents per nocturnes, si no fos perquè (crec) li posen uns bons focus a l'església :-(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es tractaria d'anar-hi i portar unes mantes fosques per tapar les llums en el moment de fer la fotografia, o poder parlar amb l'alcalde i que les tanqui durant una nit ;-) Una abraçada

      Elimina