Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 5 de febrer del 2018

L'illa de Caramany




Hi ha llocs que queden com oblidats, arraconats, cauen en una mena de forat negre i no se'n parla d'ells. El PNAE està constituït per tres reserves integrals, dues són conegudes i visitades però, la que està situada més al sud està com deixada de la mà de tothom, es tracta d'una illa fluvial que s'anomena Caramany,  aquesta illa és d'origen artificial, en aquest tram baix del riu Fluvià, hi ha un meandre molt pronunciat que les riuades anaven eixamplant. A principis dels vuitanta es va obrir un canal que aïllà el bosc de ribera que hi havia a la llera esquerra del riu i es va reforçar el talús del marge dret mitjançant una restauració molt acurada i d'aquesta obra va néixer l'illa de Caramany.
A banda dels valors naturals que alberga l'illa, també n'hi ha un que no se'n parla gaire i que s'ha de posar en valor, em refereixo al paisatgístic. Intentaré dedicar-li algunes imatges per treure-la de l'oblit en que està immersa i començarem per aquesta visió hivernal d'una tarda de gener amb un cel sense "xixa". Com ho veieu?

6 comentaris:

  1. Doncs jo la veig molt suau i molt maca. No sols de coloraines viu l'ésser humà :-p

    ResponElimina
  2. Ets un pou de sabiduria, Eduard! és un plaer de seguir els teus escrits i gaudir d'aquestes immenses fotografies...
    Ara bé, no la posis massa de moda, l'illa de Caramany, o ens n'acabarem penedint

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Toni per les teves paraules, sempre van bé per continuar amb la tasca. Quan vaig decidir obrir el blog tenia molt clar que la seva funció és la de difondre, i difondre bàsicament coneixement de territori barrejat amb quatre conceptes de l'escola de la vida i d'altres més acadèmics però, pocs d'aquests. Ja m'agradaria que les meves fotos fossin motiu de que una allau de gent anés a gaudir d'aquests llocs però.... Una abraçada

      Elimina